ЧЕЗ отряза индийците, две големи международни компании с интерес към сделката, ще се конкурират с "Еврохолд"

За България най- добрият вариант е чрез сделката за активите на ЧЕЗ в страната ни да влезе голям международен инвеститор.

Енергетика / България
Георги Велев
1298
article picture alt description

Чешката енергийна компания CEZ е отхвърлила офертата на индийското дружество India Power за продажбата на активите в България. Така сега CEZ ще преговаря единствно с българското дружество „Еврохолд“, информира чешкото издание Lidovky.cz, позовавайки се на свои източници.

Ръководството на CEZ е решило, че ще преговаря с българската компания „Еврохолд“ за продажбата на активите си в България. Към момента няма яснота каква е сумата, която "Еврохолд" предлага за активите на ЧЕЗ.Според източниците на изданието предложението към момента е по-привлекателно за чешката компания от индийската оферта.

По информация на 3eNews обаче интригата около сделката за активите на ЧЕЗ в България не е приключила и може да се очакват изненади, като се появи конкуренция на "Еврохолд". Според наши източници е две големи международни компании са проявили интерес към активите на CEZ у нас. Техните предложения ще бъдат допуснати за разглеждане, както стана с офертите на "Еврохолд" и на индийската компания. Очаква се новите кандидати скоро да бъдат включени в шорт-листата за преговори с чешката държавна компания. Към момента процедурата по продажбата на активите на ЧЕЗ у нас въобще не може да се счита за приключила, обясниха експерти, пожелали анонимност.А за България най- добрият вариант ще бъде чрез сделката с ЧЕЗ в страната ни да влезе голям международен инвеститор.

Припомняме, че преговорите на ЧЕЗ с другия кандидат-купувач по сделката - българската "Инерком" се провалиха, заради решението на държавата да не позволи сделката да се случи.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща