След напускането на КРИБ петролната и газова асоциация остава член на БСК

Икономика / България
Галина Александрова
778
article picture alt description

Българската петролна и газова асоциация /БПГА/ заяви включително писмено желанието си да напусне КРИБ. Няма обратно решение на петролната асоциация, не виждам и причина да има, така че да, напускаме КРИБ. Това каза Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация, след среща с браншовите организации, членуващи в Българска стопанска камара (БСК) във връзка с внесеното от МС предложение за отлагане с 6 месеца на влизането в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход (ЗАРИДСНПНП).

В отговор на въпрос дали БПГА вече е направила постъпки към присъединяване към БСК, председателят на Камарата Радосвет Радев заяви, че на днешната среща Българската петролна и газова асоциация е присъствала като най-младия член на Стопанската камара. „Тя е такава от втората половина на миналата година. Всички останали са дългогодишни наши членове“, уточни той.

„От деня, в който станах председател на БСК, аз заявих, че война с другите работодателски организации няма да водя. Напротив, смятам, че за да има 4 работодателски организации, това значи, че всяка една от тях, работи по-добре от останалите три и затова членовете доброволно членуват в нея. Състезания с КРИБ можем да имаме единствено на пистата на това да служим по-добре на нашите членове. Нещо, което днес атестирахме категорично“, коментира още Радев.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща